logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Limburg

vlag-limburg

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Limburg in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een verkort overzicht van alle activiteiten, klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Limburg, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur(s). Ook voor vragen of informatie kun je bij deze ambassadeur(s) terecht.

  • Marie Huismans - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 043 459 20 65
  • Annemieke van Duinhoven - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 06 36181389 - site: www.hartvoorgezondheid.com

Activiteiten 2018

 

Voor vroege vogels die lekker willen stappen, genietend van de opkomende zon. Samen met de natuur wakker worden. Morgenstond heeft goud in de mond, zeker na een extra uurtje slaap.

De kerken en kapellen van Klooster Wittem zijn 7 dagen in de week geopend van 8.00 uur tot 18.15 uur. U kunt hier terecht voor een moment van stilte, gebed of bezinning.

Meditatie afgewisseld met wandelingen in stilte. Dit bij en in het natuurgebied Schinveldse bossen.

Begin je dag goed met een yoga sessie in de weide met uitzicht richting het Drielandenpunt. We starten met een meditatie onder begeleiding van gitaarmuziek live gespeeld door mark Beumers.

stiltedag

Ben je op zoek naar RUST, STILTE en ruimte voor REFLECTIE? Dan ben je van harte welkom op de STILTEDAG van MIXt (Juul Hermkens) en Passie voor Zijn (Pascalle Bormans) in La Source in Schin op Geul.

Kijk, hoor, ruik, voel en proef!
Wist je dat je zintuigen samen met je adem waardevolle ingangen zijn om uit je hoofd te komen?

‘Alleen daar waar je voeten zijn ben je echt!’ Mindful wandelen om zoveel mogelijk in het mo(NU)ment te zijn.

Marja Nijskens van Nijskens Natuurbeleving doet ook mee aan de dag van de stilte en organiseert een stiltewandeling.

Het hele weekend, van zaterdag 10.00 uur tot zondag 16.00 uur mag je gewoon komen “zijn” op de Wij. Lekker je eigen ding doen. Neem zelf alles mee wat je daarvoor nodig denkt te hebben.

hart-licht

Vertragen in stilte

Deze dag, die in het teken -Vertragen in Stilte- staat, bieden we aan in 2 dagdelen.

Ook dit jaar wil ik jullie uitnodigen om samen in een prachtige omgeving langs velden en door het bos te wandelen.

centrum

Waar je ook gaat, neem je eigen stilte met je mee.

-Deepak Chopra-

Rust geeft ruimte voor perspectief. In de drukte van alledag is het soms lastig om het gevoel van rust te ervaren.

De activiteit bestaat uit een stiltewandeling in combinatie met een stukje bewustwording en verdieping.

Bewerk een stuk mergel van 70 miljoen jaar geleden . De fossielen zitten er soms nog in. En maak dan een mooi beeld of creatief voorwerp. Niet moeilijk om te doen , want de mergel is heel zacht. Het zelfgemaakte werkstuk mag je uiteraard meenemen.

Verwonderen, verbinden, verdiepen, ontspannen: als wandelend van je hoofd naar je hart zakken. Onder leiding van natuurcoach Lily Faber van de Wonderacademie.

De kerk van Wahlwiller geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland door de wandschilderingen en de kruiswegstaties die vervaardigd werden door de Rotterdamse schilder Aad de Haas.

Hans Truijen schilderde op muren en plafonds van de middeleeuwse Catharinakapel zijn hoogst eigen verhaal van hoop en blijdschap.

Beleef de natuur van het Jammerdal eens in alle rust en stilte.

De stilte tussen de noten maakt de muziek. Beleef een bijzondere recital bij Hoeve de Linde. Ervaar zelf dat de stilte tussen de noten de muziek maakt, of anders gezegd in de stilte vindt de muziek haar ruimte.

Even weg van alle drukte en genieten van stilte in je hoofd? Dat kan met een ontspannende en weldadige oorkaarsbehandeling, een oeroude traditie van de indianenvolkeren.