logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Noord-Holland

vlag-noord-holland

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Noord-Holland in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...' Zie je liever een totaal overzicht van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

Wil je een activiteit organiseren in de provincie Noord-Holland, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur.  Voor informatie zie mail hieronder. 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken nog een ambassadeur voor Noord-Holland. Mail als je interesse of vragen hebt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Activiteiten 2017

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

Start de Dag van de Stilte met een stiltewandeling langs het IJsselmeer met zonsopgang.

Het gaat bij deze wandeling om beleving. Geholpen door aanwijzingen en kleine opdrachten van de gids, ervaren de deelnemers de rijkdom van de natuur:

Vooraf gaande aan de zondagsviering, zal er vanaf 09:30 t/m 10:30 uur een uur absolute stilte in onze kerk worden gehouden.

bank

Zondag 29 november Nationale " Dag van de Stilte" tussen 10-16 uur (aansluitend klankconcert van 16.30-18.00 uur).

De Ultieme Helende Kracht is Universele Intelligentie (Spirit) als we durven te vertragen, kalm te blijven en voor een moment te stoppen… We nemen de tijd om diep te Rusten in Zijn, De Stilte te horen en heling toe te laten.

We starten met een meditatie bij het vuur waarin we al de rust in onszelf zoeken.

Quakers houden wekelijks samenkomsten waarin de stilte centraal staat. Aanwezigen kunnen vanuit de stilte een gesproken bijdrage leveren.

U bent van harte welkom bij de Brahma Kumaris Spirituele Academie. Meditatieve inleiding naar stilte. Gevolgd door meditatie, daarna een gezamenlijke stiltewandeling;

In de preek van deze viering en zo mogelijk ook in de gezangen zal aandacht aan het thema Stilte worden besteed.

Even ontsnappen aan de hectiek van alledag?
De gratis stilteruimte in de Roos in Amsterdam is een sfeervolle plek om je terug te trekken.

Op 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilte uur. Met dit extra uur maken we een landelijk stilteveld waarin de stilte zich kan verdiepen.

Stilte wandeling vanaf de ambtswoning van de Burgemeester. Ter ere van Eberhard van der Laan en de 'lieve stad Amsterdam"

Bij Cinema Oostereiland organiseren we een film & filosofie evenement waar de film 'Het belang van stilte' en een gesprek over stilte centraal staan.

Op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, zelf al bekend om de stilte, zal op zondag 29 oktober van 13-14u in de Bedevaartkapel Eucharistische aanbidding zijn.