logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

de garage

 Drie stiltemiddagen aan het begin van de wintertijd, midden in Haarlem. Je bent van harte welkom te ervaren wat samen-zijn in stilte met je doet.

 

Data: vrijdag 26 oktober, zaterdag 27 oktober, zondag 28 oktober.

Stilte is als het wit tussen de regels, als de pauze tussen muzieknoten. Stilte is essentieel, vooral in onze drukke maatschappij, met zoveel afleidingen. Stilte brengt je bij je zelf, naar de lege ruimte van waaruit alles zich ontvouwt. Het leven stroomt, en jij beweegt mee. Er is vertrouwen.

Samen versterkt de stilte

Ook al weet je uit ervaring hoe helend stilte kan zijn, toch is het soms lastig regelmatig stil te zitten, vooral in je eentje. Er is altijd wel iets wat je aandacht afleidt. Het vraagt toewijding en discipline regelmatig de stilte op te zoeken. Die beide kwaliteiten versterk je door samen met anderen stil te zijn. In een groep wordt de stilte dieper, je wordt gedragen door elkaars energie.

Drie stiltemiddagen in de herfst
In het weekend waarin de tijd wordt verzet, bieden we je de mogelijkheid drie middagen samen met anderen stil te zijn. We beginnen op vrijdag 26 oktober, en sluiten af op zondag 28 oktober, de landelijke dag van de stilte. Aanvang 14.00 uur, einde 16.30 uur. Kun je niet alle dagen, dan kun je ook een dag of twee dagen meedoen.

We wisselen het zitten af met loop- en klankmeditatie en sluiten af met een gedicht. Tussendoor is er een korte theepauze. Tijdens de inloop (vanaf 13.45 uur) kan er gepraat worden, na afloop ga je in stilte naar huis.

Stilte in de stad en je leven
Deze korte stilteretraite vindt plaats midden in Haarlem, in de ruimte De Garage, Kennemerstraat 11zwart, tegenover het Dolhuys (5 min. lopen van het station). Buiten is er geluid, binnen zijn we stil. Het is een uitnodiging de stilte te integreren in je dagelijkse bestaan. Zodat het gemakkelijker wordt thuis regelmatig stil te vallen, als een logisch onderdeel van je leven.

Meer informatie en aanmeldformulier op de website: https://www.jannytermeer.nl/activiteit/korte-stilteretraite/

Locatie activiteit Ruimte De Garage, Kennemerstraat 11zwart, 2021 EA Haarlem

Kosten Een vast bedrag van € 25 per middag, wanneer je drie dagen meedoet. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd:   16.30 uur

Aanmelden via http://www.totembodymind.nl/aanmelden-evenement.html is noodzakelijk.

Janny ter Meer & Sandra Klein