logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Overijssel

vlag-overijssel

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Overijssel in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Overijssel, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar de plaatvervangende ambassadeur. Ook voor vragen of informatie kun je bij deze plaatvervangende ambassadeur. terecht.

  • Plaatvervangend ambassadeur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken een ambassadeur/medewerker voor Overijssel. Mail aub als je interesse hebt of voor andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten 2017

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

stilte

Een ochtend in stilte in een betoverend stiltegebied vol natuurlijke geluiden is een bijzondere en verfrissende ervaring.

Op de dag van de stilte vieren we de stilte die onze natuurlijke aard is in gezamenlijke meditatie. We ontslaan ons van de drukte, brengen onze geest tot rust en ontspannen en genieten in stilte.

fiducie

Met je kind 'in stilte' wandelen? Met aandacht onze zintuigen gebruiken in de natuur? Kijken, horen, voelen, proeven, ruiken...laat je verrassen! Wandel mee met Fiducie.

wandeling

Op de landelijke ‘Dag van de Stilte’ organiseer ik een Stiltewandeling in de natuur op de Tankenberg. In de natuur kom ik tot rust en ervaar ik stilte. Daardoor ook de stilte in mijzelf en ik voel me dan letterlijk geaard.

klok

Op de Dag van de Stilte is er van 11:00 uur tot 12:00 uur een landelijk stilte-uur.

Een uitnodiging aan iedereen om stil te staan en stil te zijn.

natuurmonumenten

Stilte en aandacht staan voorop bij deze vaartocht in De Wieden op de Dag van de Stilte, de dag waarop de wintertijd ingaat. We zwerven over het water van Nationaal Park Weerribben-Wieden en gaan op zoek naar de verbinding met de natuur. Neem afstand van de drukte, laat je gedachten los en ervaar de prachtige natuur.

holst

* Weet je niet hoe je rust kunt creëren in je drukke hoofd?
* Heb je een te drukke agenda?
* Word je op sommige momenten horendol van alle geluiden om je heen?
* En/of weet je al hoe helend de stilte is en laat je geen gelegenheid onbenut om die rust te voeden?

boleet

Een fijne wandeling in stilte in het bos rond Zandhove. We lopen 1,5 uur in een rustig tempo.
We beginnen met een korte meditatie.