logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Utrecht

vlag-utrecht

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Utrecht in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Utrecht, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar de plaatsvervangende ambassadeur. Voor vragen of informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken een ambassadeur/medewerker voor Utrecht. Mail aub als je interesse hebt of voor andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten 2017

 

utrecht_mileiu

Stiltewandelingen Utrecht is een samenwerkingsproject van de Gemeente Utrecht, en de Stichtingen Klank, Plu en Milieucentrum Utrecht.

Omdat 29 oktober de dag van de stilte is, is deze wandeling mijn cadeautje voor wie wat stilte wenst. Stilte geeft rust, ruimte in je hoofd, inzicht en nog veel meer.

Een wandeling door het Driebergse bos in stilte.
Er zijn geluiden, je ziet van alles, maar je spreekt zelf niet.
Ontdek hoe dat is!

Stiltewandeling & Labyrintloop in Lage Vuursche. Nina Wevers en Peter Jonker nodigen je van harte uit om deel te nemen aan een gecombineerde Stiltewandeling en Labyrintloop.

De 6de Dag van de Stilte in 2016 was er voor het eerst van 11 tot 12 uur een concentratie van stilte activiteiten in het land. Ook 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilte uur.

Tijdens deze interreligieuze stiltedag proef je wat de stilte betekent in de joodse traditie en bij de Quakers. Met inleidingen en gezamenlijke stiltemomenten. De dag wordt afgesloten met verstillende sacrale dans.

bos en stilte

Ruisende bomen, het kraken van takjes onder je voeten.
De natuur die geen to do-list heeft en toch altijd af is. 

Stilte is de basis voor een leven met aandacht.
Dit jaar vindt er een activiteit van stilte plaats in de RK Verrijzeniskerk in Maarssenbroek.